OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Psychologie

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Psychologie

    Hier vindt u artikelen rond boeken over psychologie. Van Kahneman tot persoonlijkheidstypen en managementstijlen. Alles voor professionals die met mensen werken.
    Pagina 31 van 1.378 resultaten
    preview
    Psychologie
    1 oktober 2020
    Carlie van Tongeren
    3-4 minuten leestijd
    Bedrijven en organisaties hebben diversiteit hoog op de agenda staan en proberen zoveel mogelijk vrouwen te vinden voor topfuncties. Maar tegelijkertijd wordt er weinig tot niets gedaan om diezelfde vrouwen te verlossen van iets wat (helaas) schrikbarend vaak voorkomt: grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer.
    preview
    Psychologie
    29 september 2020
    Paul Smit
    1-2 minuten leestijd
    Wij kunnen ons brein ook vóór ons laten werken in plaats van tegen ons! Dat leggen neurowetenschapper (en expert op het gebied van verandering) Ayca Szapora en filosoof (en meest gevraagde spreker van het land) Paul Smit op heldere en humoristische wijze uit in dit boekje. Een preview.
    achtergrond
    Algemeen management
    18 september 2020
    Maarten Fijnaut
    3-5 minuten leestijd
    Vanuit mijn leergierigheid lees (en schrijf) ik voortdurend artikelen, blogs en allerhande teksten die op mijn pad komen. Soms zoek ik gericht naar informatie of deel ik mij eigen ervaring, af en toe kiest een boek mij of flapt er spontaan iets uit mijn pen.
    recensie
    Psychologie
    14 september 2020
    Maarten Fijnaut
    3-4 minuten leestijd
    Het verhaal van Sandra Brandt begint bij een inzicht. Zittend in de auto realiseerde zij zich opeens dat ze zich aan het ergeren was aan klagers. Opeens zag ze in dat het klagen over mensen die klagen niets anders is dan klagen. Tijd dus om een experiment te doen en zelf te stoppen met klagen, zelfs in gedachte. Dat experiment werd een lange reis en het boek Klaagvrije Maandag is het resultaat.
    achtergrond
    Algemeen management
    10 september 2020
    Elly Stroo Cloeck
    5-7 minuten leestijd
    Of ik een stukje wilde schrijven over ‘Waarom iedereen managementboeken zou moeten lezen’ , zo vroeg Justin van Managementboek mij. Eh, nee. Ik vind namelijk dat het beter is om géén managementboeken te lezen. Die mening baseer ik op wetenschappelijke theorie èn eigen ervaring. 
    interview
    Algemeen management
    7 september 2020
    Ronald Buitenhuis
    15-21 minuten leestijd
    In het businessplan voor de oprichting van Managementboek werd 25 jaar geleden met nog geen woord gerept over het fenomeen ‘internet’. Managementboek was nog zonder punt.nl. Managementboeken verkopen ging via de papieren krant Manager & Literatuur.
    preview
    Algemeen management
    4 september 2020
    Jochen Hekker
    3-4 minuten leestijd
    Jochen Hekker komt regelmatig bij diverse bedrijven waar hij dezelfde uitdagingen ziet. Directeuren, managers, bestuurders die worstelen met de vraag; hoe krijg ik meer eigenaarschap in het team? Hij schreef er een boek over. Een preview.
    recensie
    Psychologie
    3 september 2020
    Dymph Neeteson
    2-3 minuten leestijd
    In mijn directe omgeving heb ik een aantal hoogbegaafden en personen die ervan verdacht worden, maar het (nog) niet hebben laten uitzoeken. Des te benieuwder was ik naar De kleine Hoogbegaafdheid voor Dummies.
    recensie
    Algemeen management
    2 september 2020
    Corien Plaisier
    1-3 minuten leestijd
    Psychologische veiligheid is belangrijk voor het goed functioneren van een team. De praktijkervaringen van Energyfinder medeoprichter en auteur Hans van der Loo en de expert op het gebied van creatie van psychologische veiligheid Joriene Beks, hebben geleid tot dit uiterst leesbare boek.
    interview
    Algemeen management
    1 september 2020
    Ronald Buitenhuis
    4-5 minuten leestijd
    Tegen de maatschappelijke trend in scoort Nederland steeds slechter op het gebied van psychologische veiligheid: je vrij voelen om je te uiten. Van 66 % veilig in 2014 naar 53 % nu. Psychologische veiligheid blijkt een veelkoppig monster. Angst regeert vaak nog, terwijl onderzoek uitwijst dat bij goed presterende teams er altijd een hoge mate van psychologische veiligheid is. ‘Het realiseren van een klimaat van psychologische veiligheid is als het bakken van een taart. Je hebt verschillende ingrediënten nodig: vertrouwen, vrijmoedigheid en het verschil durven maken.'
    achtergrond
    Psychologie
    27 augustus 2020
    Marjan Maandag
    1-2 minuten leestijd
    Oude boeken, nieuwe boeken... er is zoveel moois om te lezen. Deze week vertellen Managementboekcollega's Irene, Karin en Marjan welk boek hen pakte.
    interview
    Algemeen management
    27 augustus 2020
    Paul Groothengel
    3-4 minuten leestijd
    Wat maakt iemand tot een goed leider? En hoe coach je een leider, al dan niet samen met de leiders die hij of zij aanstuurt? Deze vragen fascineren organisatiepsycholoog Anje-Marijcke van Boxtel al vele jaren. "Alles is nu onzeker, en dus willen sommige leiders de controle terug. Dat leidt soms tot bizarre situaties."
    interview
    Algemeen management
    26 augustus 2020
    Peter Spijker
    4-6 minuten leestijd
    Sinds de uitbraak van de coronacrisis en de daarop volgende lockdown werken we niet meer fysiek samen, maar op afstand. Remote werken is nu de norm en blijft zeer waarschijnlijk voortbestaan. Deze nieuwe, ongekende situatie vraagt om een andere manier van leidinggeven en een andere organisatiecultuur. In Remote leiderschap laat Arjen Banach zien dat succesvol remote werken in essentie gaat om het geven van vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen aan medewerkers. Leidinggevenden en organisaties dienen daartoe afscheid te nemen van directief, controlerend leiderschap.
    nieuws
    Persoonlijke effectiviteit
    14 augustus 2020
    Jeroen Ansink
    3-5 minuten leestijd
    Wat leest Amerika en wat waait waarschijnlijk over naar Nederland? 'Onze man in de VS' Jeroen Ansink doet maandelijks een rondje boekwinkels in New York.
    recensie
    Algemeen management
    13 augustus 2020
    Christel Deckers
    2-3 minuten leestijd
    Iedereen kent wel het duiveltje in zijn of haar hoofd dat zegt 'dat gaat je toch niet lukken' of andere demotiverende woorden die je ontmoedigen.  Bas Kodden laat in The Devil Inside zien hoe je hier aan het hoofd kunt bieden.
    preview
    Psychologie
    4 augustus 2020
    Vanessa Landsmeer-Dalm
    2-3 minuten leestijd
    In Praktische ontwikkelingspsychologie voor sociaal werk staat de praktijk van de sociaal werker centraal, ontwikkelingstheorieën worden direct gekoppeld aan de beroepspraktijk. Een preview.
    recensie
    Psychologie
    28 juli 2020
    Ineke Smits
    3-4 minuten leestijd
    Iedereen spreekt in deze Coronatijd over ‘het nieuwe normaal', terwijl we eigenlijk snakken naar het oude normaal. Waarom dan toch de titel Een nieuw begin? Die vraag wordt al snel beantwoord wanneer ik lees over de effecten die de Coronaquarantaine op zowel de auteur, zijn gezin en zijn werk heeft. En eigenlijk op de meeste mensen. 
    recensie
    Algemeen management
    22 juli 2020
    Liesbeth Tettero
    3-4 minuten leestijd
    Durf jij je baas tegen te spreken? Of een afwijkende mening te laten horen tijdens de vergadering? Mooi, dan werk jij hoogstwaarschijnlijk in een psychologisch veilige omgeving. De basis voor creativiteit, innovatie en werkplezier.
    interview
    Algemeen management
    22 juli 2020
    Peter Spijker
    4-6 minuten leestijd
    In de praktijk gaan veel organisaties weinig effectief om met onzekerheden. Ze doen aan risicomijding om vrijwel alles wat maar onzeker is te beheersen of bagatelliseren dan wel negeren risico’s volledig. Martin van Staveren biedt met zijn boek Iedereen risicoleider de middenweg tussen de uitersten van vermijden en negeren van risico’s. Het doelgericht durven omgaan met onzekerheden, risico’s én kansen noemt hij risicoleiderschap. De auteur denkt dat het traditionele risicomanagement onvoldoende is toegerust om de complexe, ‘wilde’ vraagstukken van deze tijd op te lossen. Gebruikmakend van inzichten uit onder meer de neuropsychologie en veranderkunde kan risicoleiderschap dat wél.
    recensie
    Marketing
    21 juli 2020
    Pierre Pieterse
    1-2 minuten leestijd
    De corona-epidemie biedt een uitgelezen mogelijkheid tot zelfverbetering, schrijft Tony Crabbe in Een nieuw begin. Hoewel de quarantaine primair is bedoeld om veilig te blijven, kunnen we deze tijd ook gebruiken om te experimenteren met een andere manier van werken en leven, zodat we deze crisis niet alleen overleven, maar er ook als beter mens uitkomen.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden