OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Psychologie

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Psychologie

    Hier vindt u artikelen rond boeken over psychologie. Van Kahneman tot persoonlijkheidstypen en managementstijlen. Alles voor professionals die met mensen werken.
    Pagina 27 van 1.376 resultaten
    nieuws
    Algemeen management
    7 juli 2021
    Pierre Pieterse
    2-3 minuten leestijd
    Zojuist de is de juli editie van Management Summaries verschenen. Met de volgende vier samenvattingen: Ontroeven van Kees Tillema, Patronen van Danielle Braun, De ingreep van Peter Bennemeer, en RUIS van Daniel Kahneman, Olivier Sibony, en Cass Sunstein.
    recensie
    Psychologie
    7 juli 2021
    Liesbeth Tettero
    2-3 minuten leestijd
    Natuurlijk ben jij een van de weldenkende mensen die al hun beslissingen rationeel, weloverwogen nemen. Toch? Helaas, dat blijkt niet het geval. Ons gedrag wordt de hele dag door gestuurd door signalen die we niet doorhebben. Gedragswetenschapper Evan van den Broek en reclamestrateeg Tim den Heijer laten je in Het bromvliegeffect kennismaken met een groot aantal van deze stiekeme beïnvloedingsstrategieën en de manieren waarop deze invloed hebben op onze hersenen en daarmee op ons gedrag.
    Interview
    Psychologie
    5 juli 2021
    Ronald Buitenhuis
    5-7 minuten leestijd
    De corona-periode heeft ons meer dan ooit geleerd dat we meer niet dan dat we wel kunnen beheersen. ‘De stoïcijnse mindset legt de nadruk op het accepteren van de realiteit. Het doel is om dat kleine beetje wat je wél kunt bepalen, op een goede manier te sturen’, stelt oud-schaatser Mark Tuitert in zijn nieuwe boek DRIVE: train je stoïcijnse mindset. ‘En blijf niet hangen in boosheid.’
    preview
    Persoonlijke effectiviteit
    2 juli 2021
    Michel Vos
    3-4 minuten leestijd
    Iedereen wil graag de held(in) zijn. Totdat het tijd is om het avontuur aan te gaan en de dingen te doen die een echte held(in) doet. Een preview van Get your shit together door auteur Michel Vos.
    column
    Algemeen management
    2 juli 2021
    Bertrand Weegenaar
    6-9 minuten leestijd
    In onderstaand artikel schets ik een paar persoonlijke ervaringen in het bereiken van (voor mij) ambitieuze veranderdoelen. Het wetenschappelijke kaf wordt van het pseudowetenschappelijke koren gescheiden. En voor de vakantie, als het belangrijk voor jou is, zeven wetenschappelijk verantwoorde zelfhulp- cq veranderboeken.
    preview
    Psychologie
    29 juni 2021
    Mark Tuitert
    2-3 minuten leestijd
    Vlak voor mijn olympische gouden medaille race las ik regelmatig teksten van Seneca, een Romeins staatsman en schrijver. De nadruk die hij in bepaalde teksten legt op moed, deed mij erg goed. 'Of we nu winnen of niet, dat is niet aan ons. Of we moedig strijden, dat is wel iets waar we invloed op hebben.' Het is de moed die nodig is om angst te overwinnen. Of je nu topsporter bent voor een belangrijke race, of je een spannende presentatie moet geven: in hogedruksituaties is er altijd sprake van een vorm van angst. Een karakterwaarde als moed is daarom belangrijk.
    achtergrond
    Algemeen management
    24 juni 2021
    John Manschot
    8-12 minuten leestijd
    Macht is overal en onvermijdelijk. Maar macht en vooral de machtigen worden niet zonder meer positief gewaardeerd. Dat is niet nieuw. Vrijwel iedereen kent de uitspraak van Lord Acton: ‘Power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely. Great men are almost always bad men.' Dat die uitspraak zo beroemd is en nog altijd met instemming geciteerd wordt, geeft aan dat Acton een gevoelige snaar raakte.
    recensie
    Psychologie
    21 juni 2021
    Franca Gribnau
    4-6 minuten leestijd
    Stilstaan of vooruitgaan? Heb je überhaupt die keuze nog? Met Mentale Innovatie belichten Hans van Breukelen en Benno Diederiks een kant van innovatie, die onderbelicht neigt te worden. Nieuwe producten of diensten staan niet centraal, ook niet de technologische of procesinnovatie, maar jouw persoonlijke innovatiekracht.
    preview
    Psychologie
    18 juni 2021
    Sjoerd Segijn
    3-4 minuten leestijd
    In het boek Gedragsverandering vanuit kwetsbaarheid worden lessen getrokken uit de succesvolle aanpak van de YETS Foundation. De basis wordt gevormd door de ervaringen van de jongeren en coaches bij YETS. We zien zes dominante thema's in de aanpak. Deze zijn vertaald naar 8 lessen over gedragsverandering en leiderschap in organisaties. In deze preview lichten de auteurs één van deze lessen toe.
    interview
    Persoonlijke effectiviteit
    16 juni 2021
    Pierre Spaninks
    3-5 minuten leestijd
    Tegen het eind van haar boek Waarom perfectionisten zelden gelukkig zijn moet Chantal van der Leest vaststellen dat perfectionisme niet echt te ‘genezen’ is. Maar een perfectionist die snapt waar het vandaan komt en hoe het werkt, kan wel leren er zo mee om te gaan dat het minder stress oplevert. Nieuwsgierig? Wij ook.
    recensie
    Psychologie
    14 juni 2021
    Rudy Kor
    4-6 minuten leestijd
    Ik had het boek besteld omdat ik benieuwd was naar de nieuwe ideeën van Kahneman c.s. van wie ik al eerder met veel plezier boeken had gelezen. De titel RUIS was niet echt uitnodigend, de subtitel daarentegen weer wel: ‘waarom we zo vaak verkeerde beslissingen nemen en hoe we dat kunnen voorkomen’.
    recensie
    Coaching en trainen
    9 juni 2021
    Carla Verwijs
    1-2 minuten leestijd
    Hoe schrijf je een recensie over een boek dat je niet moet lezen, maar doen?, vroeg ik me af. Begrijp me niet verkeerd, natuurlijk moet je Stevig staan in intense situaties van Paula Kolthoff lezen, maar daar mag het niet bij blijven.
    recensie
    IT-management / ICT
    8 juni 2021
    Sjors van Leeuwen
    6-8 minuten leestijd
    De toekomst is onzeker. Met de opmars van Artificial Intelligence (AI) en tal van slimme robots komt de vraag op: wat wordt onze rol daarin? Hebben we straks nog wel werk en wat voor werk? Wel als we ons focussen op onze menselijke kant en niet de strijd aan gaan met machines. Dat is de boodschap van Toekomstproof, een survivalgids voor de mens in een digitale wereld.
    recensie
    Internet en social media
    7 juni 2021
    Liesbeth Tettero
    3-4 minuten leestijd
    Corona heeft voor een steile leercurve gezorgd in trainersland. Nadat er eerst veel aandacht was voor de techniek, volgde de didactiek: hoe kun je een ‘locatie-programma' ombouwen tot een online training? Voor nog meer verdieping schreven Ria van Dinteren en Katelijn Nijsmans In het echt ben ik veel leuker, waarin ze ons leren hoe we met kennis van het brein nog effectiever online kunnen trainen.
    interview
    Psychologie
    4 juni 2021
    Peter Spijker
    5-7 minuten leestijd
    In een mensenleven besteden wij ruim 75.000 uur aan werk. Dat geeft al aan waarom Werkgeluk zo belangrijk is. Al die uren slecht in je vel zitten, is een persoonlijke drama. Maar het omgekeerde is ook waar. Als je je goed voelt op je werk, is dat al bijna de helft van een gelukkig bestaan. In Werkgeluk legt auteur Dajo De Prins waaruit werkgeluk bestaat en waarom steeds meer mensen zich niet goed voelen op het werk. Zijn boek is een oproep om geluk centraal te zetten in het werk. Gelukkige werknemer hebben immers meer levensgeluk en presteren beter dan hun minder fortuinlijke collega’s.
    recensie
    Coaching en trainen
    1 juni 2021
    José Otte
    1-2 minuten leestijd
    Stevig staan in intense situaties van Paula Kolthoff is een boek over hoe stevig staan in werk- en privésituaties je balans kan versterken. Het heeft een lichaamsgerichte benadering.
    preview
    Psychologie
    28 mei 2021
    Ad Vingerhoets
    4-5 minuten leestijd
    De emotionele mens van Ad Vingerhoets is een fascinerend psychologieboek dat je keer op keer versteld doet staan over het belang van onze emotionele uitrusting voor ons sociale en morele functioneren. En dat is relevant voor Managers, zo legt hij uit in zijn preview.
    nieuws
    Leiderschap
    28 mei 2021
    Jeroen Ansink
    4-5 minuten leestijd
    Wat leest Amerika en wat waait waarschijnlijk over naar Nederland? 'Onze man in de VS' Jeroen Ansink doet maandelijks een rondje boekwinkels in New York.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    28 mei 2021
    Roy van den Anker
    2-3 minuten leestijd
    Hoe kan het dat Nederland meer stressgerelateerde ziekten dan ooit kent, en de dreiging van burnout meer dan ooit in het verschiet ligt voor een deel van de beroepsbevolking? Edwin Vreedeveld geeft antwoorden in zijn boek Ik doe ertoe.
    achtergrond
    Mens en maatschappij
    27 mei 2021
    Marjan Maandag
    2-3 minuten leestijd
    Oude boeken, nieuwe boeken... er is zoveel moois om te lezen. Managementboekcollega's Karin, Liza en Monique vertellen welk boek hen pakte.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden